Watertafel wordt 'leeshoek'!

06 feb. 2023

Jouw leeshoek vol prentenboeken waarin kikkers verliefd worden of verdwaald zijn? Waar vogels kunnen praten en beren elkaar goedenacht wensen? Prentenboeken komen voort uit het vertellen van sprookjes en fabels.Wisten jullie dat? 

Echter elk verhaal heeft een boodschap. Dat kan een sociaal emotionele boodschap zijn maar ook een informatieve. Max Velthuis doet dat in zijn boeken heel erg goed. Als je hieronder op de link klikt zie je het verhaal van kikker is een held. 

Maar eigenlijk gaat dat over de februari storm waarin in Zeeland vele mensen omgekomen zijn in februari 1953.

Het is dus een geschiedenis onderwerp wat hier heel eenvoudig wordt uitgelegd aan jonge kinderen. Nu is de vraag of je met kinderen al stil wilt staan bij deze ramp of dat je hen vertelt dat Nederland laag ligt en dat we door middel van maatregelen ervoor kunnen zorgen dat Nederland niet overstroomt.

Dan kun je daarna het boekje kikker en het water voorlezen of laten zien. Vervolgens wordt jouw watertafel de 'leeshoek'. Kinderen kunnen dan de informatie uit het boek daar verwerken.

Dus een leeshoek is minder statisch dan we wellicht altijd denken.

Deze week leer ik je hoe je zelf een informatief verhaaltje kunt maken en ik leer je tegelijkertijd ook hoe je een QR code maakt.

Fijne werkweek allemaal!

Simone

Watertafel wordt 'leeshoek'!

Inloggen

Onderbouwd Online werkt het beste in Google Chrome op een computer of tablet. We adviseren je om Google Chrome te installeren.

Wachtwoord vergeten