Kinderen krijgen gelijke kansen als ze ongelijk onderwijs genieten! - Simone Haven, 2011

Onderbouwd volgt peuters en kleuters in hun ontwikkeling door middel van spelaanbod. Het educatieve ontwikkelingsmateriaal wordt door middel van directe instructie aangeboden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een handpop.

Tijdsbesparing bij het vastleggen van ontwikkeling
Elk kind kan in Onderbouwd werken en leren op het niveau waar het kind op dat moment aan toe is. Omdat de ontwikkeling van kleuters sprongsgewijs verloopt is het gebruik van Onderbouwd online ideaal en tijdbesparend: je werkt er met individuele handelingsplannen, plannen op groepsniveau, groepsoverzichten en opbrengsten. Zelfs rapporten en communicatie met de ouders is op een zeer gebruikersvriendelijk manier geautomatiseerd.

Van momentopname naar volgmodel
Door dagelijkse een paar kinderen te observeren en de ontwikkeling van deze kinderen vast te leggen ontstaat er een volgmodel. Het vastleggen is eenvoudig doordat alle educatieve ontwikkelingsmaterialen gecodeerd zijn met kleuren en afbeeldingen van de handpoppen. Zo wordt het mogelijk de kleuters voor langere tijd eigenaar te laten zijn van hun eigen leerproces. Het kind leert het verschil kennen tussen spelend leren en lerend spelen.

Taalontwikkeling en woordenschat

Onderbouwd taal

Materiaal

Het Onderbouwd pakket bestaat uit een aantal educatieve spelmaterialen waarmee peuters en kleuters gevolgd kunnen worden in hun ontwikkeling. Coöperatieve spelvormen worden mogelijk gemaakt en kinderen kunnen niet alleen zichzelf maar ook leeftijdsgenoten beoordelen.

Alle materialen zijn gekeurd wil zeggen gifvrij, duurzaam en niet door kinderarbeid tot stand gekomen.

Materialenboekje

Het materialenboekje bevat een overzicht van alle educatieve spelmaterialen.Download (pdf)

Onderbouwd online

Alle observaties worden digitaal verwerkt. De groeps- en handelingsplannen worden op deze manier automatisch gegenereerd. Weinig administratie en de mogelijkheid om ook het lerende kind zelf te betrekken bij de beoordeling.

Rekenontwikkeling

Onderbouwd rekenen

Onderbouwd leerpakket

Het Onderbouwdrekenpakket bestaat uit een aantal educatieve materialen waarmee handelend het rekenbegrip wordt gestimuleerd. Doelen worden concreet en duidelijk gemaakt aan jonge kinderen.

Materialenboekje

Het materialenboekje bevat een overzicht van alle educatieve spelmaterialen.Download (pdf)

Onderbouwd online

Alle observaties worden digitaal verwerkt. De groeps en handelingsplannen worden op deze manier automatisch gegenereerd. Weinig administratie en de mogelijkheid om ook het lerende kind zelf te betrekken bij zijn eigen beoordeling.

Inloggen

Onderbouwd Online werkt het beste in Google Chrome op een computer of tablet. We adviseren je om Google Chrome te installeren.

Wachtwoord vergeten