Burgerschap en Arie en zijn vriendjes

15 mrt. 2024

Jaren gelden maakten Thomas en ik prentenboeken over Arie en zijn vriendjes. We besloten toen om in alle verhalen de op handen zijnde burgerschapsdoelen te verwerken. Op dit moment krijg ik daar veel vragen over. De verantwoording over deze burgerschapsdoelen kun je downloaden bij je documenten of door te klikken op onderstaande knop. Onze prentenboekjes zijn per 14 verkrijgbaar via Heutink in Rijssen en niet via de boekhandelaren of bol.com. 
Dit is een bewuste keuze omdat de boekjes exclusief bij de methode horen. In de boekjes gaan we niet in op verschillende relatievormen, gender en geloofsovertuigingen. Bij thema mijn lichaam en familie kun je deze doelen terugvinden. De verantwoording daarvoor schrijven we volgende week. Op onze praatplaten zie je wel kinderen van allerlei afkomsten, maar geen geloofsuitingen of relatievormen. De reden daarvoor is dat dat er ontzettend veel zijn en wij dit een taak voor de leerkracht vinden om hier mooie leergesprekken over te houden. Nu is ons gevraagd deze leergesprekken uit te werken. Dat gaan we voor jullie doen! Tot volgende week!

Fijn weekend allemaal!

Burgerschap en Arie en zijn vriendjes

Inloggen

Onderbouwd Online werkt het beste in Google Chrome op een computer of tablet. We adviseren je om Google Chrome te installeren.

Wachtwoord vergeten