Miljoenen zagen een appel vallen, Newton vroeg zich af waarom

Leer observeren en vergeet toetsen!

Ruim 15 jaar lang bestudeerde en observeerde Haven het gedrag van kleuters en de leeropbrengsten van lessen die leerkrachten onderbouw aanreiken. Ze komt maar tot één conclusie. Spel en gerichte observatie is de enige methode om kleuters te coachen en te stimuleren. Dagelijkse waarnemingen vastleggen is belangrijker dan welke vorm van schriftelijke toets ook. Onderbouwd stelt de leerkracht in staat kleuter dat te geven wat bij hun ontwikkeling en leervermogen past. Daarbij komt nog een heel belangrijk element. Het eigenaarschap. Maak de kleuter eigenaar van zijn eigen leerproces en leer de kleuter zichzelf en anderen te observeren. Een onmogelijke droom? Zeer zeker niet!

Privacy

De bescherming van jouw gegevens en die van je leerlingen vinden we belangrijk. Daarom leggen we als je de eerste keer gebruik maakt van onze digitale producten uit hoe we die gegevens beschermen, door middel van deze samengevatte verwerkersovereenkomst.

Graag gaan we met jouw onderwijsinstelling een formele verwerkersovereenkomst aan. Een voorbeeld van deze verwerkersovereenkomst download je hier. Graag ontvangen we via dit formulier de gegevens die we van jouw onderwijsinstelling nodig hebben om een verwerkersovereenkomst op te kunnen stellen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact

Voor vragen over het gebruik van Onderbouwd Online of de Onderbouwd App: helpdesk@klassewerk.com
Overige vragen: info@klassewerk.com

Inloggen

Wachtwoord vergeten

login