Tussen servet en tafellaken

25 oktober 2019

Tussen servet en tafellaken.Te klein voor het een en te groot voor het ander. Je zit ergens tussenin! Weet je dat dat heel vaak het geval is? En met name in een leerproces. De ene keer is het dan handig dat je bij de servetten hoort en de andere keer bij het tafellaken. Je hangt er tussenin! Mooi toch? Maar nee dat vinden we niet! We willen zeggen dat het kind een servet is of een tafellaken.


 

We willen niet dat het kind ergens tussenin hangt. Waarom niet? Want dat is immers wat er gebeurt. Soms is een kind duidelijk B en soms toe aan C. En even later toch weer B. Dat is wat we noemen een sprongsgewijze ontwikkeling. Dat betekent ergens blijven steken, vooruit springen of terugzakken. Ja dat laatste ook! En als leerkracht begeleid je dat geheel, want je bent een professional. Soms laat je een kind ook zien waar het naar toe moet. Wat de toekomst is. Net als in het zwembad, Kijk kind! Je bent nu hier, als je door oefent ben je daar. Wat een prachtig proces. Maar dat willen we niet, want we moeten een rapport maken. En het liefst nog volgende maand. Rapporten waar de ouders kunnen zien wat kinderen wel of niet kunnen. We willen er een klap op geven. We? Ik niet! Wij geven nergens een klap op. We toetsen namelijk niet. We volgen. De kinderen krijgen het aanbod wat bij hun leeftijd past. En als dat even niet gaat? Een volgende keer weer verder oefenen of ontdekken. Gaat het wel? Een stapje vooruit. Dat is onderwijs geven aan kleuters. En het maken van een rapport? Dat mag geen doel op zich zijn. En wil je dan toch iets aan de ouders laten zien? Zet er dan een opmerking bij. Echter hoe eerder je het rapport meegeeft, hoe meer opmerkingen je erbij moet zetten. Vreselijk veel werk. Dan kan ik me voorstellen dat je gaat staken..


Terug

Privacy

De bescherming van jouw gegevens en die van je leerlingen vinden we belangrijk. Daarom leggen we als je de eerste keer gebruik maakt van onze digitale producten uit hoe we die gegevens beschermen, door middel van deze samengevatte verwerkersovereenkomst.

Graag gaan we met jouw onderwijsinstelling een formele verwerkersovereenkomst aan. Een voorbeeld van deze verwerkersovereenkomst download je hier. Graag ontvangen we via dit formulier de gegevens die we van jouw onderwijsinstelling nodig hebben om een verwerkersovereenkomst op te kunnen stellen.

Koopovereenkomst Onderbouwd Academie

Als je gebruik maakt van Onderbouwd Academie dan ben je een overeenkomst met Klassewerk aangegaan. Je vindt deze overeenkomst hier.Evaluatieformulier

Heb je een cursus of training gedaan? Download het evaluatieformulier voor cursussen en trainingen. Het ingevulde formulier kun je opsturen naar info@klassewerk.com of ter plekke inleveren.Contact

Voor vragen over het gebruik van Onderbouwd Online of de Onderbouwd App: helpdesk@klassewerk.com

Overige vragen: info@klassewerk.comKlachten

We proberen je altijd zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over de de geboden dienstverlening. We hebben hiervoor een klachtenprocedure opgesteld.

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Inloggen