De doorgaande lijn is een feit!

29 november 2018

Na jarenlang onderzoek door mij persoonlijk en met de medewerking van de pilotscholen is de doorgaande lijn van peuters naar kleuters dan eindelijk een feit. Met grote dank aan Anita Bulder, van basisschool de Dissel uit Ruinerwold, die met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen ervoor heeft gezorgd dat de doorgaande lijn er nu staat. Dank aan Ria Sol van Kindercampus King uit Amstelveen die ontdekte dat het systeem ook geschikt is wanneer het VVE leerlingen betreft.

Waar gaat het nu precies over? Het betreft de peuters die nu 3 jaar zijn en gaande dit schooljaar 4 worden. Deze doelgroep kinderen wordt ook wel "instromers" genoemd. Ze kunnen het hele jaar door binnenkomen. Zodra het kind 4 jaar is mag het immers naar de basisschool. Maar is het kind dan ook toe aan groep 1? De inspectie zegt daar terecht over dat de leerkracht dat per kind moet bepalen. Maar hoe later het kind instoomt, bijvoorbeeld pas in maart of april, hoe kleiner de kans dat dit kind ook echt toe is aan groep 1.
Wat te doen met deze kinderen die ook recht hebben op onderwijs op maat? Je werkt  met een kleutermethode en de inhoud van de peutermethode heb je niet voor handen? En hoe communiceer je met de peuterleidster die de maanden ervoor onderwijs gegeven heeft aan deze leerlingen? Zeker als je werkzaam bent in een kindcentrum en de peuterspeelzaal onder de hoede van de school valt raad ik je aan te gaan werken met de doorgaande lijn.


Terug

Privacy

De bescherming van jouw gegevens en die van je leerlingen vinden we belangrijk. Daarom leggen we als je de eerste keer gebruik maakt van onze digitale producten uit hoe we die gegevens beschermen, door middel van deze samengevatte verwerkersovereenkomst.

Graag gaan we met jouw onderwijsinstelling een formele verwerkersovereenkomst aan. Een voorbeeld van deze verwerkersovereenkomst download je hier. Graag ontvangen we via dit formulier de gegevens die we van jouw onderwijsinstelling nodig hebben om een verwerkersovereenkomst op te kunnen stellen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Contact

Voor vragen over het gebruik van Onderbouwd Online of de Onderbouwd App: helpdesk@klassewerk.com
Overige vragen: info@klassewerk.com

Inloggen

Wachtwoord vergeten

login